U blizini graničnih prijelaza u BiH postavljeni bilbordi "Dobrodošli u domovinu"

Pokret Snaga domovine, čiji je osnivač nekadašnji zvaničnik austrijske Socijaldemokratske partije (SPO) Ahmed Husagić, počeo se promovisati u Bosni i Hercegovini. Njihovi bilbordi su istaknuti i u blizini graničnih prelaza.


Kako su saopćili iz ovog pokreta, bilbordi su postavljeni kod graničnih prelaza Bihać, Bosanski Brod, Orašje, Zvornik i Grude, kao i u Cazinu, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Bijeljini, Višegradu i na putu prema Mostaru.


Kao cilj kampanje su naveli popravljanja sveukupne atmosfere u društvu.


“Ona je usmjerena na sve građane i građanke Bosne i Hercegovine te ima za cilj ukazati na ljubav prema domovini i koliko povratak kući donosi pozitivnih emocija. Te pozitivne emocije i pozitivnu energiju trebamo da usmjerimo na jačanju naše nacije i izgradnju naše države”, dodaju iz Pokreta Snaga domovine.

Posebnu dobrodošlicu žele građanima koji dolaze na odmor i u posjetu porodici. Smatraju da oni svojim dolaskom podržavaju razvoj Bosne i Hercegovine.


“Samo smo zajedno Snaga domovine”, poručili su.


Podsjećamo, Husagić je ranije kazao da je ovo nadstranački pokret čiji je cilj rad na, kako je izjavio, državotvornim projektima koji uključuju izradu reformi u ključnim oblastima za državu, uključivanje kompetentnih ljudi u političke procese i uključivanje dijaspore u sve segmente društvenih procesa u domovini.